Μειωμένη ροή περιόδου μετά απο απόξεση παλίνδρομης κύησης

Ρωτήστε μαςΚατηγορία: ΆλλοΜειωμένη ροή περιόδου μετά απο απόξεση παλίνδρομης κύησης
Elenh92 ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλημέρα σας,

Αρχικά να ζητήσω συγνωμη για τον όγκο του μηνύματος απλά θέλω να είμαι ακριβής στα γεγονότα.

Στις 22/1/21 εκανα απόξεση λόγω παλινδρομης κύησης και την ίδια μέρα ξεκίνησα τα cyclacur για 21 μέρες μετά από οδηγία του γυναικολογου. Μου είχε πει οτι μόλις τα διέκοπτα σε 3 μερες θα μου ερχόταν περιοδος. Δεν μου ήρθε.

25/02 πηγαινω για υπέρηχο. Μου λεει πως το ενδομήτριο μου έχει πολυ καλο πάχος και πως έχω μονάχα μια κύστη στην ωοθηκη (35mm). Να περιμένω 10 με 15 μερες και θα έρθει η περίοδος. Δεν έρχεται

12/3 πηγαινω για υπέρηχο. Πάχος ενδομητρίου: 7,7mm. Δεν εχω πλέον την κύστη. Μου λεει να κάνω υπομονή γιατι σε 10 μερες θα ερθει η περιοδος. Εκει δεν θα σας κρύψω πως αποφάσισα να πάω για 2η γνώμη σε έναν άλλο γυναικολογο.

23/3 πηγαινω για υπέρηχο σε καινούριο γυναικολογο και μου λεει πως βλέπει εικονα ωορρηξιας, εκκριτικο ενδομήτριο 15mm.Και οτι σε 10 μερες το max θα ερθει περιοδος. Δεν έρχεται.

Εν τελει μου λεει να ξεκινήσω τα duphaston για 14 μερες και πως ακόμα και αν μου ερθει περιοδος να μην τα σταματήσω.

07/4 ξεκινάω τα duphaston και στις 08/4 μου έρχεται περιοδος. (καταλαβαίνω δεν πρόλαβαν να ενεργήσουν). Συνεχίζω να τα παιρνω για 7 μερες αλλα επειδη δεν μου κόλλαγε παιρνω τον γυναικολόγο και μου λεει σταμάτησε τα. Τα σταματάω. Να σημειωθεί ότι η πρώτη αυτη περιοδος μετα την απόξεση είχε απειρη ροή. Πολύ πολύ μεγάλη ροή!

Μια μέρα αφου μου τελειώνει η περιοδος πηγαινω για υπέρηχο. Μου λεει πολυ καλά ολα. Πάχος ενδομητρίου: 7,7mm.

Έκτοτε στις 11/5 εχω την δευτερη περίοδο μετα την αποξεση. Η ροή πολυ μικρότερη από το φυσιολογικό. Ως φυσιολογικο ορίζω τις περιόδους πριν την εγκυμοσύνη. Με αρκετή ροη, 5 μερες διάρκεια. Την 5η μερα συνηθως καφε. Αυτή ομως η περίοδος ειχε πολυ μειωμένη ροή.

Μετα απο αυτή τη περίοδο ξεκιναμε με τον σύζυγό μου προσπάθεια ξανα για παιδι. την πρώτη φορα είχαμε πιασει με την 2η προσπάθεια. Τωρα, πηρα τεστ ωορρηξιας, είδα ποτε εχω ωορρηξία και είχαμε κανονικα επαφές. 9/6 εκανα τεστ εγκυμοσύνης αρνητικο

10/6 έρχεται περιοδος. ακομα πιο πολυ μειωμένη η ροή απο την προηγούμενη φορα. ειναι η 3η μερα και έχω μόνο καφε ελάχιστα.

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Εχει καποιο θεμα το ενδομήτριο μου; Αφού οι υπέρηχοι έδειχναν καλο πάχος. γιατι εχω τέτοια ροη; Και αυτό καθιστά θεμα υπογονιμότητας; Γιατί εχω διαβάσει ότι αν δεν έχω παχύ ενδομήτριο δεν ευνοείται η εμφύτευση του ωαρίου. Πώς κινουμαι;

1 απαντήσεις
Ηλίας Καρναβάς Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλημέρα. Θα ήταν χρήσιμο να είχα εικόνα του ενδομητρίου πριν την ωορρηξια.  Επίσης αν συνεχίσει η έμμηνος ρύση με αυτό το μοτίβο αυτό που θα συνιστούσα είναι η υστεροσκόπηση ( με κάμερα δηλαδή να έχουμε εικόνα του εσωτερικού του ενδομητρίου.  Κάποιες φορές μετά από επεμβάσεις στο ενδομητρίο μπορεί να δημιουργηθούν συμφυσεις που εμποδίζουν την φυσιολογική ανάπτυξη του και περιορίζουν τη ροή).